Zvicrra e ekstradon Naser Oriqin në Sarajevë e jo në Beograd

0

Komandanti i myslimanëve në Srebrenicë dhe ish i akuzuari i Hagës Naser Oriqi do të ekstradohet në Bosnjë dhe Hercegovinë, transmeton Reuters.

Serbia ka lëshuar urdhërarrest për Oriqin e ka lëshuar në vitin 2014, për shkak të dyshimeve se ka kryer krime lufte ndaj civilëve serbë në Srebrenicë në vitin 1992.
Informata se është bërë zyrtare kërkesa për ekstradim në Serbi është publikuar më 21 qershor, ndërsa një ditë më vonë prokuroria e Bosnjës ka deklaruar se po udhëheqë hetimin “Naser Oriqi dhe të tjerët” në vitin 2006.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here