Vuçiq: Kroacia po përpiqet të poshtërojë Serbinë

0

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, tha se ai e kuptonte mesazhin e Kroacisë, e cila vendosi të bënte një kamp ushtarak në Kosovë.

“Sigurisht, ne duam marrëdhënie të drejta me të gjithë në rajon, veçanërisht me Kroacinë, por këto deklarata nuk janë shprehje e respektit për Serbinë, unë do të përpiqem të jem i butë, por kur e thoni këtë, nuk mund të bëni sikur nuk e dini se ne e konsiderojmë atë territorin tonë, se ka serbë atje që kujtojnë vuajtjet tragjike,” u tha Vuçiq gazetarëve.

Ai pyeti pse dikush kishte nevojë të merrte pjesë në të, në vend që të refuzonte ofertën e KFOR-it.

“Ishte më e lehtë për ta të thoshin se ata nuk dëshironin të merrnin pjesë kur morën ftesën. Për fat të keq, ata me qëllim e pranuan, duke u përpjekur të poshtërojnë Serbinë. Epo, ne e kuptuam mesazhin,” tha ai, duke shtuar se nuk do të kishte asnjë “Stuhi” të re.

“Të gjithë ata që mendojnë se do të ketë” Stuhi “të reja, masakra, dëbime të popullsisë serbe – mesazhi im është që nuk do të ndodhë. Dhe kur e them këtë, kjo do të thotë një garanci,” tha ai.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here