Viti 1995, kur i kërcënonte Vuçiqi boshnjakët VIDEO

0

Kryeministri i sotëm i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, dikur si deputet ishte shumë radikal në qëndrime. Ai i kërcënonte hapur boshnjakët nga Kuvendi i Serbisë. “Nëse vrisni një serb ne do të vrasim qindra myslimanë. Do të shohim tani a do të guxojë bashkësia ndërkombëtare apo kushdoqoftë që të godas pozicionet serbe”, thoshte Vuçiq.

Ç’është e vërteta forcat serbe të Bosnjës nuk vranë qindra myslimanë siç thoshte Vuçiqi, por vranë mjëra. Vetëm në Srebrenicë janë vrarë 8000 burra dhe djem myslimanë më 1995 të njëjtin vit kur kërcnonte Vuçiqi.

Këtë vit Britania e Madhe me partnerët e saj në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, po punon në harmonizimin e një rezolute, me rastin e 20-vjetorit të Masakrës së Srebrenicës, me qëllim që të nderohen viktimat.

https://www.youtube.com/watch?v=Mnzu3Zxw4ak

Online

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here