Vajzat serbe nuk do të pranonin të martohen me burra shqiptarë

0

Shumë shqiptare nga Shqipëria kanë shkuar në Serbi ku janë martuar dhe kanë kontribuar në rritjen e numrit të popullatës serbe por një gjë të tillë nuk do ta bënin vajzat serbe. Ato thonë se kurr nuk do të pajtoheshin të martohen apo të bashkjetojnë me një shqiptar.
Së fundi gazeta serbe “Telegraf” ka organizuar një anketë me qytetarët e kryeqytetit të Serbisë, Beogradit me temën “A do të martoheshit me një femër shqiptare apo me një mashkull shqiptar”, dhe ka marr rezultate interesante.
Ndonëse disa nga respondentët e kanë pranuar se dashuria nuk njeh fe, racë, apo nacionalitet, shumica prej tyre ishin kategorikisht kundër martesës me femrat shqiptare, posaqërisht me burra nga Kosova.
Sipas një hulumtimi të kryer nga UNDP me 2014 shumica e serbëve dhe shqiptarëve nuk kanë shfaqur gatishmërinë të punojnë apo të jetojnë në të njëjtën rrugë, por pothuaj askush nuk ka ka shfaqur gatishmërinë për martesa ndëretnike.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here