Urimi për Pavarësi nga Argjentina e largët

0

Një urim në adresë të qytetarëve të Kosovës për Pavarësinë ka ardhur nga Argjentina, shtet ky në Amerikën Latine.

Kryepeshkopi i kishës shqiptare në këtë vend, Aleksandër, ka postuar një urim, të shoqëruar me një fotografi ku ai duket me një flamur kombëtar të shqiptarëve

POSTIMI I PLOTË:

Urime për të gjithë vëllezërit e mi dhe motrat e shqiptarëve të Kosovës, sidomos pasi shumë miq kam atje në ditën e Pavarësisë së tij të lavdishme, të gjithë ju jeni në zemrën time. Kosova një popull dje, sot dhe përgjithmonë thyejnë zinxhirët e tyre. Të gjithë shqiptarët, në qoftë se ne jemi të bashkuar, kemi ndërtuar Kombin e Madhe që është Shqipëria. Vetëm ajo ka vetëm atë që na bashkon, që na integron. Shkaku i Popullit të Shenjtë Shqiptar, shtyhet, përndjekur, ngrihet i papërmbajtshëm, e kuqe dhe e zezë, në zhvillim në një ulërimë e madhe: Rroft Kosovo!!! Rroft Kombi Shqiptare!!! Rrofsh sa malet e Shqiperise!!! Në lavdinë e Popullit shqiptar përgjithmonë!!! Zoti e bekofte Shqiperine dhe Shqipetaret kudo qe jane. Kryepeshkop +Aleksander
Këto fotografi janë nga një përrua të quajtur Kosova, në Ushuaia, Tierra del Fuego. Patagoni, Argjentinë, fund jugore të botës. Këtu në Amerikën e Jugut, kudo që të shkoni, gjithmonë gjej një vëlla të Gjakut Shqiptar…

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here