Urime ditëlindja Ismail Kadare!

0
TO GO WITH STORY BY LAURENT LOZANO Albanian novelist Ismail Kadare gestures during an interview with AFP on February 8, 2015 in Jerusalem. Born in 1936 in the Albanian mountain town of Girokaster, Kadare has won a number of prestigious prizes including the first international Man Booker Prize in 2005. AFP PHOTO/ GALI TIBBON

Ismail Kadare ka mbushur 80 vjet. Ai sot e ka ditëlindjen. Shkrimtari ka lindur më 28 janar 1936 në Gjirokastër. Ai është i përkthyer në shumë gjuhë dhe është fitues i disa çmimeve, por jo edhe i Nobelit. Kadare është autor i dhjetëra romaneve e përmbledhjeve me poezi. Ai jeton në Francë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here