Ullishtari i vyeshëm i vendit-dhuratë nga perëndia për kultivimin e ullinjëve

0

Ullishta e Bilal Krajës gjendet në fshatin Pistullë afër Ulqinit, e cila për nga pozita konsiderohet si një dhuratë nga perëndia për kultivimin e ullinjëve.

Historia e vajit të ullirit “Golden Drop” të tij filloi në vitin 2012. Në atë kohë familja Kraja ka mbjellë 3,100 ullinj që njëheri përbën ullishtën më të madhe të re në rajon. Vaji i ullirit të tyre bëhet ekskluzivisht nga ullinjtë e këtij plantacioni.

Këtë vit Bilali filloi vjeljen e ullinjëve me 23 tetor dhe për 8 ditë arriti të mbledh plotë 5800 kg ullinj prej nga fitoi 750 litra vaj që i bie në 100 kg të nxjerrë 13l. Bilali për prodhimin e këtij viti shprehet shumë i kënaqur.

Të gjith ullinjët e këtij ullishtari të vyeshëm janë të llojit spanjoll arbequina.

Revista e njohur kroate Slobodna Dalmacija ka bërë një kronikë ekzkluzive për Bilalin.

Bilal-kraja-3

Bilal-kraja-2

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here