Ujëvara e Mirushës në dimër

0

Ajo Ujëvara e Mirushës uji i të cilës rrjedh gjatë verës kështu ngrihet në dimër. Studiuesit urbanë nga Kroacia e kanë krahasuar me Lumin Korona dhe Liqenet e Plitvices, një bukuri e vetme ne Evropë. E kanë e quajur “Plitvica” e Kosovës’, që i bie Bukuroshja e Kosovës. Lumi Mirusha në rrjedhen e poshtme të tij ka krijuar një kanjon të gjatë 6 km. Lumi Mirusha përbën një atraktivitet të veçantë natyror. Për Ujëvarën që të dy komunat, Malisheva dhe Klina thonë se është e tyre, çka edhe logot i kanë bërë me fotografi të saj, por ajo është në administrim të Ministrisë së Ambientit të Qeverisë së Kosovës. Fotografia është realizuar nga Valmir Avdiaj.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here