Trump: Lufta në Afganistan, arsyeja e vërtetë e shembjes së Bashkimit Sovjetik

0

Presidenti amerikan Donald Trump ka deklaruar se lufta në Afganistan është arsyeja e vërtetë e shembjes së Bashkimit Sovjetik.

“Rusia ishte Bashkimi Sovjetik, por Afganistani Bashkimin Sovjetik e shndërroi në Rusi, pasi ai vend i madh bankrotoi në atë luftë”, ka thënë Trump në një intervistë për televizionin “Fox”, përcjellë portali ONLINE.

Në të njëjtën kohë Trump ka thënë se Bashkimi Sovjetik bërë luftë të drejtë në Aganistan pasi nga atje vinin kërcënime të mëdha terroriste nga talebanët.

Aktualisht siq ka shtuar Trump situata në Afganistan po menagjohet ashkëpunim me HBA-ve, Rusisë, Indisë dhe Pakistanit. 
Kujtojmë se Bashkimi Sovjetik kishte hyrë në Afganistan në vitin 1979, ndërkaq 10 vjet më vonë është tërhequr nga aty.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here