Tri shtete zotohen se do të pastrojnë Drinin e Bardhë

0

Rrjedhat e përroskave që derdhen në Drin sjellin shumë mbeturina, të cilat po ia prishin pamjen kësaj lugine. Por, për ta ndalur këtë degradim, përfaqësuesit institucionalë nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia, janë zotuar për angazhim në mbrojtjen e vlerave dhe potencialeve mjedisore të rajoneve që preken nga Drini i Bardhë.

Bukuritë natyrore të luginës së Drinit të Bardhë janë të rralla në rajonin e Prizrenit, por kujdesi për ta mirëmbajtur atë është i vogël.
Rrjedhat e përrockave që derdhen në Dri, sjellim me vetë shumë mbeturina , të cilat ia prishin imazhin këtij peizazhi. E kjo dukuri po i shqetëson banorët e kësaj ane.
Duke u nisur nga ky shqetësim përfaqësuesit institucional nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia, janë zotuar për angazhim në mbrojtjen e vlerave dhe potencialeve mjedisore të rajoneve që preken nga Drini i Bardhë. Për këtë qëllim krerët e komunave të Prizrenit, Dragashit, Pejës dhe Strugës me Këshillin e Qarkut Kukës, nënshkruan njëmemorandum mirëkuptimi dhe bashkëpunimi në mirmbajtjen dhe promovimin e vlerave natyrore dhe turistike.
Sipas krerëve të këtyre komunave në trekëndëshin , Kosovë- Shqipëri- Maqedoni, lokacionet si këto pranë brigjeve të Drinit të Bardhë, mund të jenë një atraksion i madh për turistë./RTK

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here