Temperatura të ulëta rekord në SHBA

0

Miliona amerikanë po përjetojnë ato që mund të jenë temperaturat më tëulta ndonjëherë, pasojë e një masë ajrore të ftohtë që vjen nga Arktiku qëështë përhapur në të gjithë vendin.

Sipas parashikuesve të motit e mërkura mund të shënojë nivele historike.

Shtetet e Ilinoit, Miçiganit dhe Uiskonsit kanë shpallur gjendjen ejashtëzakonshme.

Dimrat me temperatura tejet të ulta janë diçka normale për Çikagon, porparashikuesit e motit thonë se banorët mund të përballen të mërkurën metemperaturat më të ulëta të regjistruara ndonjëherë në qytet.

Në Mineapolis temeraturat pritet të arrijnë në minus 40 gradë Celsius, nëÇikago në minus 30 gradë, por duke llogartitur erën në Çikago,temperaturat ndjehen sikur të jenë minus 46 gradë Celsius.

Deri tani raportohen të paktën katër të vdekur si pasojë e motit të acartë.

Ajri i ftohtë është përhapur prej Amerikës veri-qendrore, drejt bregunlindor dhe në disa pjesë të Floridës që ndodhet në jug të vendit.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here