Sytë tregojnë për karakterin e njeriut

0

Psikologët pohojnë se shumë cilësi ose të meta të njeriut, mund të zbulohen nga forma e syve edhe nga mënyra se si të vështron ai…

Sy të rrumbullakët: Sipas testeve, këta janë njerëz të thjeshtë, shpirtmirë, që u besojnë të tjerëve dhe meritojnë besim. Ata nuk janë në gjendje të thurin intriga. Edhe kur të punojnë ndonjë rreng, e kanë vetëm për të mirën tënde…

Sy në formë bajamesh: “I zoti” i tyre është njeri largpamës që e llogarit mire çdo hap që hedh. Ky njeri di ç’kërkon dhe si t’i arrijë qëllimet e tij. Ai është mjaft racional dhe i mban nën kontroll emocionet.

“Sy maceje”: Këta njerëz kanë dhuntinë të “luajnë teatër” dhe të kërkojnë vazhdimisht mbështetjen e njerëzve që i rrethojnë. Për këtë shkak ata bëjnë shpesh veprime ekstravagante e duan të tërheqin vëmendjen e të tjerëve.

Sy “të zgurdulluar”: Zakonisht, janë njerëz që u kushtojnë shumë rëndësi vogëlsirave. Ata janë impulsivë, marrin flakë për hiçmosgjë, por e përmbajnë veten dhe tregohen të vëmendshëm ndaj të tjerëve, sidomos ndaj atyre që i kanë vlerësuar një herë.

Njerëzit që i rrudhin sytë:
Këta janë zakonisht natyrë ironike, të prirë për të kritikuar gjithçka dhe këdo. Por, pas ironisë së fshehur qëndron zakonisht dyshimi për aftësitë e tyre personale dhe dëshira për t’u pëlqyer të tjerëve.

Vështrim i humbur, i çoroditur: Zakonisht, ata nuk e kanë mendjen fare tek ato që u thotë tjetri, por mendojnë për probleme të tjera dhe jetën e tyre…

Vështron sendet ose tavanin: Nëse ti je duke i folur dhe ai e hedh vështrimin e tij mbi sendet përreth ose në tavan, kjo do të thotë se s’ka interes për ato që i thua. Mbase me veten e tij të quan edhe llafazan. Ndërprite bisedën e filluar. Në do që t’i tërheqësh vëmendjen, tregoji më mirë një anekdotë…

E mban vështrimin poshtë: Kur ti bisedon me një njeri dhe ai shikon poshtë, dije se ke të bësh me një gënjeshtar, që s’i ka plasur cipa plotësisht, por në atë rrugë është…

Të shikon drejt e në bebe të syrit, me bebëzat paksa të shtrënguara:
Dijeni se ai mendon që ju ka në dorë, se ju jeni nën pushtetin e tij ose të paktën këtë dëshiron të arrijë. Për hir të sigurisë suaj psikologjike dhe fizike, më mirë largohuni një minutë e më parë prej tij.

Ka vështrim të përqendruar dhe me bebëza të zmadhuara: Kur bashkëbiseduesi është i seksit të kundërt, ky vështrim mbart një mesazh me interes të theksuar seksual.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here