Studiuesi Robert Elsie, me libër mbi fiset shqiptare

0

Fisi i Kastratëve, Bogëve, Shkrelëve, Fisi Lohja, Fisi Kiri e Suma, Fisi Drishti, dhe të tjera fise janë në faqet e librit përgatitur nga Elsie.

“Sapo doli edhe një libër nga unë, kësaj radhe për fiset dhe bajraqet e Veriut të Shqipërisë (ku përmenden gjithsej 69 fise dhe bajraqe), me informacion për historinë, fejën, zakonet dhe traditat të tyre, si dhe me vëzhgime të udhëtarëve të huaj të hershëm për ata”.
Kështu ka paralajmëruar librin e tij të ri Robert Elsie, shkrimtari e specialisti i studimeve shqipe.

I njohur shumë për eksplorimin e tij të gjuhës dhe letërsisë shqipe duke mos lënë anash as kultivimin e fotografisë, Elsie vjen me një libër të ri, mbi fiset shqiptare dhe kulturën e tyre.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here