Sot shënohet 19 vjetori i masakrës së Izbicës

0
Sot bëhen 19 vjet që kur ndodhi masakra e Izbicës, ku u vranë 150 shqiptarë të Kosovës.

Më 28 mars 1999, forcat serbe vranë dhe masakruan mizorisht 147 shqiptarë në Izbicë të Skënderajt.

Masakra e Izbicës zë vend edhe në raportin e Departamentin të SHBA-së. Atë kohë u publikuan edhe fotografitë e bëra nga sateliti, në të cilat qartë shihen 147 varrezat e reja në Izbicë.

Pas masakrës, kufomat e të vrarëve, i varrosen fshatarët e kësaj ane në fshatin Izbicë, por forcat serbe i zhvarrosën kufomat duke i dërguar në lokacione të ndryshme në Kosovë e Serbi.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here