Sot është Dita e Flamurit dhe 106-vjetori i Pavarësisë

0

Sot në Shqipëri dhe të gjitha trevat shqiptare festohet Dita e Flamurit dhe 106-vjetori i Pavarësisë së Shqipërisë.

Shqipëria shpalli pavarësinë më 28 nëntor 1912 në Vlorë. Flamuri i lirisë u ngrit nga plaku i Vlorës, Ismail Qemali.

Në deklaratën e shpalljes, kufijtë e Shqipërisë përfshinë dhe trojet shqiptare që sot nuk i takojnë Shqipërisë gjeografike, por që në konferencën e Londrës, Shqipërisë iu morën më shumë se 60 % e territoreve të saj.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here