Sot 40 vjetë, u martuan Bill dhe Hillary Clinton

0

Sot 40 vjetë më parë u martuan Bill dhe Hillary Clinton. Ata e lidhën fatin e tyre në shtëpinë e tyre të re në Arkansas.

Nga martesa ata e kanë një vajzë, Chelsea Clinton.

Bill dhe Hillary Clinton janë ndër qiftet më të njohura në botë për përfshirje në politikë. Bill Clinton ka qenë president i SHBA-ve për dy mandate, ndërkaq Hillary ka qenë kryediplomatja e SHBA-ve. Ajo tani po provon të marr besimin e demokratëve amerikan që të jetë presidente e SHBA-ve.

Çifti Clinton njihet për influencimin dhe  kontributin vendimtar në nisjen e sulmeve të NATO-së kundër Serbisë më 1999, sulme që sollën kapitullimin e Sllobodan Millosheviqit dhe Serbisë dhe lirinë e Kosovës.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here