Sonte rikthehet ora verore:akrepat e orës shkojnë 60 minuta përpara

0

Rikthehet ora verore. Në orën 02:00 te mëngjesit të së dielës, më datën 29 mars akrepat spostohen 60 minuta përpara.Ndryshimi i akrepave të orës në fund të marsit me 60 minuta para dhe në fund të tetorit me 60 minuta pas, është sistem i unifikuar në të gjithë Evropën.

Ndërrimi i orës aplikohet thuajse në të gjitha vendet e industrializuara, përjashto Japoninë. Gjithashtu nga kjo skemë e matjes së kohës, nuk janë të interesuara as vendet e Afrikës, ndërkohë që edhe Rusia mund te aplikoje mosndryshimin e akrepave, shkaku i “stresit” tek qytetarët.

Ndrrimi i orës ka origjinën në Francë në vititn 1976 dhe bëhet me qëllim të kursimit të energjisë elektrike.

Ora dimërore parashikohet të rikthehet më 30 tetor.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here