Si u grind Faik Konica me Ismail Qemalin dhe si e mbështeti Esat Pashë Toptanin

0

Më 18 shtator 1913 Esad Pashë Toptani, Ministër i Brendshëm në qeverinë e Ismail Qemalit, përsërit kërkesën që Qeveria Kalimtare të transferohet nga Vlora në Durres. Ismail Qemali e refuzoi këtë kerkesë, dhe Esad Pasha krijoi nje tjetër administratë në Shqiperinë e mesme në opozitë me qeverinë e Vlorës. Në të njëjten kohë, Faik Konica, sekretari i pergjithshëm i Vatres, viziton Shqiperinë dhe mbetet i pakënaqur me gjendjen që pa. Pas nje grindjeje me Ismail Qemalin, Konica ikën nga Vlora për në Durrës, ku pajtohet me Esad Pashën dhe e ndihmon atë për themelimin e një qeverie opozitare.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here