Si e kujton Skënderbeun kleriku me origjinë arbëreshe nga Argjentina, Alejandro Greco?

0

Kleriku me origjinë arbëreshe në Argjentinë Alejandro Greco ka kujtuar vdekjen e Gjergj Kastriotit – Skënderbeut, transmeton portali Online.

Ja çka ka shkruar ai”

“Lirinë nuk ua solla unë , por e gjeta këtu në mesin tuaj”

Sot 17 janar, mbushen plot 548 vjet nga vdekja e Heroit tonë Kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu, në Lezhë (6 maj 1405 – 17 janar 1468), mbretit të Shqipërisë dhe mbrojtës i të gjithë Evropën, strateg ushtarak dhe politikan, me nje kulture te gjere dhe ndjeshmeri intelektuale te jashtezakonshme; ai mishëron nderin dhe lavdinë tone, vetëdijen dhe qëndresen, trimërine dhe krenarinë!!! Skënderbeu eshte per ne shqiptaret pika e referimit e unitetit kombetar, ti japim besën se do ta bashkojmë Shqipërinë e do ta bëjmë atë një shtet të fortë dhe të qytetëruar. Pa dyshim se ne jemi një gjak e një komb, kemi një Histori e kemi një gjuhë, dhe festat që ka çdo Shqiptar pa dallim feje, jemi popull i Bekuar, siç është toka e Bekuar!!! Skënderbeu u shndërrua në simbol të luftës për liri e pavarësi, edhe 1000 vjet te kalojn, ai perseri do jet ne zemrat tona!!! Lavdi i qofte krye heroit shqiptare i pa vdekshim!!! Krenaria e çdo shpirti Shqiptar, lavdi e perjetshme kryeherojt !!! Lavdi heroit tone kombetar e fisnik qe e ngriti emrin e shqiptareve ne te gjithe boten!!! Skënderbeu, gjithmonë i gjallë në gjdo zemër Shqiptare!!! Zoti ju Bekofte!!! Zoti ju Bekoft Kombin Tonë!!! Gjaku yne qe nuk shuhet, Shqiptar për gjithmonë!!! Të gjitha unë të bekoj, kam përqafuar të gjithë sinqerisht, dhe të bëjnë jetën tonë një heroike, qaj dhe të pamposhtur: Rroft Kombi Shqiptare!!! Rrnoft populli shqiptar në një shqipëri të pandarë!!! Rrofsh sa malet e Shqipes!!! Rroftë Shqipëria Etnike!!! Në lavdinë e kombit tonë Shqiptar përgjithmonë!!!

Kryepeshkop +Aleksander I shqiptarve – Bir i Shqiponjësr
Metropolia Orthodhokse e Shqiptarve te Diaspores

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here