Shyhrete Berisha nuk e Pranon Banesën në Prishtinë- Kërkon Shtëpinë e Vet

0

Në gjykimin për kontest pronësie, Shyhrete Berisha refuzoi ofertën e kunatit të saj për banesë në Prishtinë.

Berisha, e mbijetuara e masakrës  së 26 marsit të vitit 1999 është duke e kërkuar me padi e në gjykatë të drejtën për ta trashëguar shtëpinë ku para luftës jetoi me burrin dhe fëmijët të cilët i humbi gjatë kësaj masakre.

Xhelal Berisha, i kunati i Shyhrete Berishës, i ofroi kunatës së tij banesë në Prishtinë në seancën e 11 gushtit.

Atëherë Shyhrete Berisha ishte në Gjermani, ndërsa avokati i saj tha se ofertën për banesë në kryeqytet do ta diskutonte me klienten e tij.

Por Shyhrete Berisha nuk e pranoi këtë ofertë.

“Nuk kam nevojë për banesë në Suharekë apo në Prishtinë, unë e dua vetëm shtëpinë e burrit dhe të fëmijëve të mi, që aty kemi jetuar bashkë. Aty janë kujtimet e fëmijëve të mi, kurrgjë tjetër nuk dua, as nuk e dua 1 euro, e as 1 milion euro  nuk i dua, vetëm shtëpinë që është e burrit dhe e fëmijëve të mi dhe të kujtimeve që i kam për fëmijët e mi dhe burrin tem,” tha Berisha.

Në këtë seancë, Naim Qelaj, avokati i Shyhrete Berishës propozoi që të caktohet edhe eksperti financiar, për të vlerësuar kontributin e Shyhrete Berishës në familjen Berisha.

Shpresa Berisha, avokatja e Xhelal Berishës nuk e kundërshtoi propozimin, por mohoi se Shyhretja ka punuar në shtëpinë kontestuese.

“Asnjë ditë të jetës së saj në familjen Berisha nuk ka pasur asnjë ditë marrëdhënie pune,” tha avokatja Berisha.

Gjykata gjatë seancës caktoi ekspertin financiar që do ta vlerësojë kontributin e Shyhrete Berishës, ndërsa në seancën e 25 nëntorit do të dëgjohen dëshmitarët e propozuar nga pala paditëse./kallxo.com/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here