Shqipëria nëshkruan partneritet strategjik me SHBA-në

0

Shqipëria ka nëshkruar partneritet strategjik me SHBA-në. Kjo është bërëe ditur nga ministri i jashtëm shqiptar, Dimir Bushati, i cili po qëndron në Uashington.

“Në Uashington me Ndihmës Sekretaren Amerikane të Shtetit, Victoria Nuland nënshkruam Deklaratën e Përbashkët të Partneritetit Strategjik Shqipëri-SHBA.

Ky dokument përbën gurin e themelit të bashkëpunimit dhe bashkërendimit strategjik mes dy vendeve tona dhe do të mundësoj thellimin e bashkëpunimit dypalësh në sektorët strategjik.

Kemi përballuar së bashku shumë sfida të mëdha dhe kemi dëshmuar që miku i mirë të gjendet pranë në ditë të vështirë”, ka shkruar ai.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here