Shqetësuese prekja nga kanceri në komunën e Obiliqit,30 raste të reja në vitin 2015

0

Numri i të prekurve me sëmundjen e kancerit dita e ditës po shënon rritje në komunën e Obiliqit.

Nga kryetari i kësaj komune Xhafer Gashi, sot është bërë e ditur se janë 30 raste të reja që janë paraqitur vetëm në këtë vit.

Ai, këto deklarata i bëri gjatë pritjes që i bëri kryetarit të Kuvendit të Kosovës Kadri Veseli. Gashi bashkë me Veselin, vizituan edhe Qendrën e Mjekësisë Familjare në Obiliq, ku nga mjekët e kësaj qendre u kërkua që të investohet më shumë në teknologji mjekësore.

Kryetari Veseli në anën tjetër tha se institucionet e Kosovës e kanë obligim kujdesin dhe përkrahjen për qytetarët e Obiliqit.

Ai po ashtu tha se duhet te mendohet një zgjidhje që të tejkalohen sëmundjet, të cilat shpesh i kapin këto qytetarë për shkak të kushteve atmosferike.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here