Shpëtohet detari pas 66 ditësh, mbijetoi me rezervat e anijes, me peshqë që i kapte vet, e me ujë shiu

0

Roja Bregdetare Amerikane thotë se ka shpëtuar një detar që kishte humbur në det të hapur prej 66 ditësh.
Lois Jordan u gjet gjallë mbi anijen e tij të përmbysur që pluskonte prej ditësh pa kontroll në ujërat e Oqeanit Atlantik pranë brigjeve të Karolinës së Veriut.
37-vjeçari Jordan u nis më 23 janar nga Karolina e Jugut për të peshkuar. Ai tregon se ishte zgjuar një natë nga gjumi dhe kishte vërejtur se anija po anohej dhe po mbushej me ujë. Ai kishte jetuar për shumë ditë me ushqimet që kishte në anije dhe me peshq që kapte vetë, si dhe duke mbledhur ujë shiu. Të enjten një çisternë gjermane nafte e pa anijen e përmbysur rreth 300 km larg bregut dhe njoftoi rojen bregdetare amerikane, të cilët e nxorën detarin me helikopter./Zëri i Amerikës/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here