Sheikh Imran Hosein mohon gjenocidin ndaj boshnjakëve në Srebrenicë

0

Sheikh Imran Hosein, një teolog i shquar islam dhe filozof, tha në një mesazh për myslimanët në të gjithë Ballkanin, se ajo që ka ndodhur 20 vjet më parë në Srebrenicë nuk është gjenocid.

Në atë që ai e quajti “një mesazh për komunitetin mysliman në Bosnje, por edhe atë në Kosovë, Shqipëri, Maqedoni dhe gjithë rajonin e Ballkanit”, i cili ishte vendosur në YouTube, Hosein tha se Srebrenica ishte një plan sistematik nxitur nga Perëndimi dhe NATO.

“Kjo është një politikë e errët që imponon mendimin se serbët kryen gjenocid kundër muslimanëve dhe është politikë e zbatuar nga të njëjtat institucione që kanë lejuara të ndodhë masakrën e Srebrenicës”, ka thënë ai, raporton Novosti, transmeton portali ONLINE.

Spas tij, duhet qitur në referendum atë se kush kreu gjenocid në Bosnjë. Ai e ka Rusinë për veton duke thënë që nuk deshi të vë benzinë në zjarr në disfavor të paqes së ruajtur.

Imran Sheikh Huseini ka lindur në ishullin e Trinidad në Karaibe në 1942, dhe me origjinë indiane. Ai u diplomua nga Instituti në Karaçi, ka punuar në diplomaci në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Trinidad dhe TUBAGE, por dha dorëheqjen në vitin 1985 për të kushtoj veten për Islamin. Ai ka mbajtur disa poste në institucione të ndryshme fetare, mësohet në një numër të instituteve dhe shkollat ​​në Pakistan dhe Amerikë dhe ka shkruar 12 libra të temave islame.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here