Shefi i AUV’it: Mishi në tregjet e Kosovës është i sigurt

0

Në kohën kur ka shpërthyer skandali i mishit, ku nëpër shumë vende është gjetur mish me afat të skaduar. Shefi i AUV-it thotë se mishi në Kosovë është i sigurt.
Shefi i AUV-it, Veldet Gjinovci ka siguruar qytetarët se mishi në Kosovë është i sigurt dhe agjencia që ai e udhëheqë bën kontrolle sistematike për të parandaluar produkte pa afat në treg.

Gjinovci ka thënë për RTK,  se skandalin me mishin nga Belgjika e kanë zbuluar vet inspektoret e AUV-it, dhe sipas tij 40 ton mish janë asgjësuar dhe se ai mish nuk ka qenë në tregjet apo marketet e Kosovës për asnjë sekond.
Gjinovci ka paralajmëruar të gjithë ata që merren me industrinë e mishit por edhe me produkte të tjera që të mos ndihen të qetë nëse tentojnë të bëjnë gjëra të pandërgjegjshme sepse nuk do të lihen rehat nga AUV-i dhe prokuroria.

Shefi i AUV-it, foli edhe për konfiskimin e mishit nga inspektorët komunal të Mitrovicës duke e vlerësuar punën e tyre, por ai kërkoi që të gjithë inspektorët të jenë nën ombrellën e AUV-it. Gjinovci dha edhe një lajm për fermerët, të cilët i siguroi se këtë vit nuk do të ketë asnjë mungesë të vaksinave për gjedhet të cilat vitin e kaluar ishin prekur nga sëmundja gungore e lëkurës. Gjinovci tha se janë siguruar të gjitha vaksinat, dhe bëri thirrje për bashkëpunim me fermerët.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here