SHBA së shpejti me dronë transportues ushtarak

0

Marina e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka njoftuar zyrtarisht se ka filluar të kërkoj nga kompanitë e teknologjisë ushtarake që të fillojnë të dizajnojnë dronë që do të përdorën për transport, duke u bazuar në modelin sulmues të dronit MQ-25.

Ky mjet parashihet që të hyjë në shërbim mes dekadës së ardhshme, i cili do të zëvendësoj ose kursej pilotët që të mos futën në zonat e luftës.

Ata do të jetë të aftë të hyjnë në zonat me të nxehta, të transportojnë ushtarë, të plagosur dhe furnizime pasi pritet të jenë të blinduar.

Pentagoni ka refuzuar të jap përgjigje në atë se këta transportues a pritët të shndërrohen edhe në sulmues por kanë njoftuar aktualisht po shqyrton propozimet e kontraktorëve të ndryshëm ushtarakë, duke përfshirë Boeing, Lockheed Martin dhe General Atomics, për të ndërtuar drone të ri MQ-25.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here