Serbia, e para në Evropë me kancer

0

Nga bombardimet kanë kaluar 16 vjetë ndërsa Serbia sipas statistikave në këtë vend është e para në Evropë me vdekshmëri nga kanceri.

Numri i të prekurve nga kanceri shkon duke u rritur dhe në Serbi e shtrojnë pyetjen a është kjo pasojë e hedhjes së 15 tonëve të uraniumit të varfëruar.

Sipas të dhënave të fundit zyrtare që janë të vitit 2012 numri i përgjithshëm i të sëmurëve të rinjë nga kanceri ka qenë 36 mijë e 408 persona, nga të cilët kanë vdekur 21 mijë e 269.

Çdo vit në Serbi zbulohen 5 mijë e 500 raste të reja të kancerit në një milion banorë, derisa në pjesën tjetër të botës kjo shifër shkon në 2 mijë banorë në një milion banorë./B 92/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here