Serbia dëshiron dalje në Detin Adriatik të Shqipërisë

0

Qeveria e Serbisë i ka kërkuar Bashkimit Evropian që të financojë ndërtimin e rrugës që do ta lidhë atë me Kosovën dhe Shqipërinë si dhe për ndërtimin e hekurudhës që e lidh me Malin e Zi që do të shtrihet deri në Tiranë.

Këto lidhje do t’i mundësojnë Serbisë që të ketë qasje në portet e Shqipërisë.

Serbia, muajt e fundit ka shfaqur interes të madh për të pasur qasje në portet e Shqipërisë në detin Adriatik, përcjell shekulli. Për këtë qëllim ajo ka ngritur grup pune për të arritur marrëveshje me qeverinë e Shqipërisë dhe atë të Kosovës.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here