Sëmundje misterioze në Nigeri:vdekje brenda 24 orëve

0

“17 persona kanë vdekur që nga fillimi i javës nga një sëmundje misterioze në Nigeri në qytetin Ode Irele”-deklaroi zëdhënësi i shtetit Kayode Akinmade i intervistuar nga AFP.Simptomet e kësaj sëmundje janë kokëdhembje,humbje të peshës dhe humbje të vetëdijes dhe humbje të shikimit duke pasuar me vdekje brenda 24 orêve.Analizat e deritashme kanë konsidruar se nuk bëhet fjalë për simptomat e Ebolës,por as një sëmundje virale.

Sipas zëdhënësit Akinmade një mobilizim i shpejt është bërë nga ana e Organizatave Botërore të Shëndtësisë,të Qeverisë nigeriane dhe organizatave të ndryshme humanitare të cilat kanë shkuar në qytetin Ide Irele për të ndihmuar në zbulimin dhe luftimin e kësaj sëmundje misterioze.

“4 personat e parë kanë vdekur pas 24 orëve të dielën dhe të hënën.Në 72 orët e fundit ne nuk kemi zbuluar simptome te persona tjerë.Asnjë i sëmurë nuk është dërguar në spital dhe mendojmë që sëmundja nuk është transmetuar te personat tjerë”-përfundoi zëdhënësi qeveritar nigerian.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here