Se si dukej Peja në mes të shekullit të kaluar mësojeni në disa fotografi

0
YUGOSLAVIA. Kosovo. Pec. 1965. Market.

Në vitin 1965, fotografi i njohur Henri Cartier-Bresson, puna e të cilit ka frymëzuar shumë fotografë tjerë të njohur, bën një seri interesante të fotografive.

Cartier-Bresson, një prej artistëve më të mëdhenj të fotografisë në shekullin XX, identifikohet me qasjen që njihet si “Fotografive e rrugës”. Ai njihet edhe për konceptin e zhvilluar në vitet ’50 të shekullit të kaluar, për termin e kapjes së “momentit vendimtar”, që do të frymëzojë shumë kolegë të tij në vitet në vijim. Kapja e këtij momenti, sipas tij, ndodhte kur “forma dhe përmbajtja, vizioni dhe kompozicioni shkrihen në një tërësi transcendente”, shkruan Telegrafi.
Henri Cartier-Bresson shquhet për “stil poetik”, ndaj njihet edhe si mjeshtër i “fotografisë së sinqertë”, të bërë në lëvizje e pa poza, nga jeta e përditshme, e që do të shndërrohet nga ai në formë të veçantë të artit.
Ky artist i madh i fotografisë, në vitin 1965 ka vizitua Kosovën. Nga kjo vizitë, do të realizojë një seri të mahnitshme të fotografive nga Tregu i Pejës, apo Çarshia e Gjatë siç njihet nga pejanët. Për më shumë, shikojini fotot.

YUGOSLAVIA. Kosovo. Pec. 1965. Market.

YUGOSLAVIA. Kosovo. Pec. 1965. Market.

YUGOSLAVIA. Kosovo. Pec. 1965. Market.

YUGOSLAVIA. Kosovo. Pec. 1965. Market.

YUGOSLAVIA. Kosovo. Pec. 1965. Market.
YUGOSLAVIA. Kosovo. Pec. 1965. Market.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here