Rusia do që Mali i Zi përmes referendumit të shprehet për NATO-n

0

Zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse, Maria Zakharova ka vërejtur ndarje të thella mes shoqërisë malazeze, pikë së pari e mbi të gjitha sa i përket çështjes së anëtarësimit të vendit në NATO.

Moska thekson se shoqëria malazeze është thellësisht e përçarë në lidhje me këtë çështje, ndaj dhe bën thirrje që udhëheqësit atje të zhvillojnë një referendum nëse qytetarët duan apo jo t’i bashkohen Aleancës së Atlantikut Verior, vijoi më tej zëdhënësja Zakharova gjatë një konference të shkurtër për shtyp të së mërkurës.

“Situata në Malin e Zi është e vështirë, – tha Zakharova. – Jemi duke folur për një krizë politike të brendshme, të shoqëruar edhe me protesta popullore. Kështu që, ndarjet e thella ekzistojnë në shoqërinë malazeze, mbi të gjitha për çështjen e anëtarësimit të vendit në NATO”, shtoi ajo.

“Ne mendojmë se populli malazez duhet të thotë fjalën e tij në një referendum për këtë problematikë, – vijoi më tej ajo. – Kjo do të ishte edhe një shfaqje e demokracisë, për të cilën po bëjmë thirrje”, theksoi në fund Zakharova.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here