Rrezikohet mbyllja e Aeroportit “Adem Jashari”

0

Asnjë aeroplan nuk do të mund të fluturojë apo po aterojë në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari”, nëse nuk gjendet një zgjidhje e shpejtë financiare për Kontrollin Ajror të aeroportit.

Ndërmarrja, e cila i koordinon të gjitha fluturimet brenda territorit të Kosovës, ka dhënë paralajmërimin e fundit tek Qeveria e Kosovës se për shkak të krizës financiare nuk mund të zhvillojë aktivitetet e saja.

Ndërsa, me ndërprerjen e shërbimeve të Kontrollit Ajror automatikisht mbyllet hapësira ajrore e Kosovës.

Gazeta Fjala ka siguruar një dokument që i është drejtuar Qeverisë së Kosovës nga menaxhmenti i kontrollit ajror me datën 9 mars të këtij viti.

“Nëse nuk ndërmerrni hapa konkret në përputhje me kërkesën tonë për përkrahje të menjëhershme financiare, pasojat do të jenë pamundësia e ofrimit të shërbimeve të navigacionit ajror të Republikës së Kosovës”, thuhet në këtë dokument.

Aty shkruan se pa fluturime do të mbesin përveç qytetarët, edhe forcat ushtarake të NATO/KFOR.

“Pamundësia e ofrimit të shërbimeve të navigacionit ajror mund të rezultojë me mosfunksionimin e aviacionit civil dhe ushtarak (NATO/KFOR) në Republikën e Kosovës”, thuhet në njoftimin e firmosur nga Bekim Jashari, kryesues i Bordit dhe Bahri Nuredini, kryeshef ekzekutiv në ANP-Kontrolla Ajrore “Adem Jashari” .

Sipas këtij dokumenti, deri tek kjo gjendje ka ardhur pas refuzimit të Qeverisë së Kosovës që t’u përgjigjet kërkesave të vazhdueshme për trajtimin e një varg telasheve që janë bartur në këtë ndërmarrje pas procesit të koncesionimit.

Njoftimi për gjendjen e rënduar financiare të “ANP-Kontrolla Ajrore” i është dërguar Ramadan Sejdiut, drejtor në Njësinë për Menaxhimin e Ndërmarrjeve Publike. Por, njoftimi tanimë ka arritur edhe tek Zyra e Kryeministrit, përkatësisht sekretarit Fitim Krasniqi, ministrit të Zhvillimit Ekonomik Blerand Stavileci, Ministrit të Infrastrukturës Lutfi Zharku e Ministrit të Financave Avdullah Hoti.

Gazeta Fjala ka provuar të marrë një përgjigje nga përfaqësuesit e Qeverisë të cilëve u është adresuar ky dokument dhe nga zyrtarët e Kontrollit Ajror, por asnjëra palë nuk ka qenë e disponueshme të flasë për këtë.

Janë mbi dhjetë kërkesa të cekura në këtë dokument, të cilave asnjëherë institucionet përgjegjëse nuk i kanë marrë parasysh.

Problemi kryesor që e solli këtë ndërmarrje para kolapsit janë proceset e hapura gjyqësore nga shpronësimi i tokave të cilat tani i shfrytëzon Aeroporti Ndërkombëtar “Adem Jashari”, në pronësi të kompanisë “Limak”.

“Duhet të theksojmë që çështjet e hapura gjyqësore nga eksprorijmi i tokave pothuajse kanë pamundësuar tërësisht funksionimin e ANP-Kontrolli Ajror “Adem Jashari””, thuhet në dokument.

Bazuar në raportimet e më hershme lidhur me shpronësimet e tokave në këtë pjesë dhe procedurave gjyqësore të zhvilluara, janë rreth 3 milionë euro obligime me të cilat është ngarkuar ANP-Kontrolli Ajror pas koncesionimit.

Në bazë të kontratës për koncesionim me kompanisë Limak dhe Qeverisë së Kosovës asnjë obligim nuk e bartë koncesionuesi por kontrolli ajror, edhe pse këto toka shfrytëzohen nga koncesionuesi./gazetafjala/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here