Roboti “Philae”akoma gjallë:”Mirëdita toka,më dëgjoni”? (foto+video)

0

Pas uljes së robotit “Philae” në Kometen 67P/Churyumov–Gerasimenko, shkenctarët kishin humbur sinjalet, duke menduar që ky robot kishte humbur diku!

Por ja që mbrëmë, më 13 qershor, në ora 22:28pm, janë marrë sinjalet e para me anë të  sondës lancuese ‘Rosetta’ në Qendrën Hapësinore Evropiane ESA-së.

index

“Philae eshte mirë: Ai ka një temperaturë prej -35 gradë C, dhe 24 W energji. Roboti është i gatshëm për operacione”

Philae është një robot që peshon 98 kg prej të cilave 22 kg janë vetëm instrumentet e tij.Lartësia e tij është rreth 1 metër.

Për të gjithë ata që nuk kanë pasur rastin të shohin lancimin e robotit Philae përmes sondës “Rosetta” po japim një video të lancimit më 6 gusht 2014:

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here