Refugjatët kosovarë protestojnë në Gjermani kundër kthimit të tyre në Kosovë

0

“Ju lutemi mos na dëboni në Kosovë sepse atje nuk jemi të sigurt. Ne e duam lirinë”, mund të lexohet në njërën ndër transparentet që kanë nxjerrë protestuesit
Një demonstrim spontan me rreth 200 pjesëmarrës është mbajtur sot paradite në qytetin gjerman Münster, kundër dëbimit i cili i pret refugjatët kosovarë të strehuar në një qendër azilkërkuesish të këtij qyteti. Protesta ka mobilizuar një numër të madh policësh, shkruan Westfällische Nachrichten.
Një njësit prej 100 policësh i ardhur nga Bochumi ka bërë që nga ora 6 e mëngjesit sigurimin e vendit kur pritej protesta. Por, çdo gjë ka rrjedhur në qetësi dhe pa probleme.
Mobilizimi kaq i madh i policisë ishte bërë nga shkaku se ishte planifikuar që sot, refugjatët do të transportoheshin me autobusë në një qendër tjetër strehimi në NRW dhe prej atje të përgatiteshin për kthim të detyruar në Kosovë.
“Ju lutemi mos na dëboni në Kosovë sepse atje nuk jemi të sigurt. Ne e duam lirinë”, mund të lexohet në njërën ndër transparentet që kanë nxjerrë protestuesit.
Protesta është shpërndarë në qetësi pasi që një zëdhënës i qeverisë së rrethit nga ora 10 i ka siguruar protestuesit se transportimi nuk do të bëhej assesi këtë të mërkure, transmeton albinfo.ch. Por, është paralajmëruar që sërish rreth orës 15 një tubim i quajtur “piknik shkollor”.
Në Münster ishte protestuar edhe të martën për një “procedurë korrekte të azilit”, ndërsa edhe përfaqësuesit e kishave nga ky qytet kishin kritikuar mënyrën se si landi NRW po sillet me refugjatët.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here