Qeveria e Kosovës po fabrikon “super” amabasador

0

Qeveria e Kosovës do të zgjerojë rrjetin e diplomatëve duke krijuar pozita të reja në gradat për ambasador.

Do ta nisë me Bujar Bukoshin, i cili është propozuar “Ambasador at large”, rangu më i lartë i ambasadorëve. Emri i tij tashmë është shqyrtuar në Komisionin për Punë të Jashtme.

Megjithëse kjo pozitë nuk parashihet askund në Ligjin për Ministrinë e Jashtme dhe shërbimin diplomatik, në MPJ kanë arsyetuar veprimin duke thënë se propozimi është bërë pas konsultave me këshilltarët ligjorë, shkruan sot “Koha Ditore”.

Në letrën e MPJ-së dërguar Komisionit për Punë të Jashtme dhe presidentes Atifete Jahjaga, nominimi i Bukoshit mbështetet në nenin 93, pika 8 e Kushtetutës së Kosovës, si dhe nenin 7, paragrafët 2 dhe 3 të Ligjit numër 03/L-044 për Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Shërbimin Diplomatik të Republikës së Kosovës, të ndryshuar me Ligjin numër 03/L2007.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here