Pse njerëzit kanë frikë nga numri 13?

0

Frika nga numri 13 quhet “Triskaidekaphobia”, një term i zyrtarizuar në vitin 1911 dhe “vuajtësit” e këtij supersticioni e lidhin numrin me fatin e keq. Në letrat Tarot, Vdekja është letra e trembëdhjetë, ndërsa fundi i kalendarit maja, Baktuni i 13-të thuhet se përkon me kohën e apokapsit. Në fe, Judas Iskarioti, që tradhtoi Krishin në Bibël, ishte anëtari i 13-të në darkën e fundit. Dita e premte në datën 13-të konsiderohet si dita më fatkeqe e muajit. Mirëpo në Itali, ky numër konsiderohet me fat, veçanërisht në bixhoz, ku si pa fat konsiderohet numri 17.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here