Pse jo nudo në plazhë?

0

Gratë në Brazil organizuan një protestë tërësisht të zhveshura, për të kërkuar të drejtën për të ecur tërësisht të zhveshura.

Aktivistët duan një ndryshim në ligjin që i pengon gratë të shëtisin tërësisht të zhveshura në plazhe.

Grupi shpreson ta kthejë vëmendjen te një ligji brazilian, i cili ndalon gratë që të shëtisin tërësisht të zhveshur në plazh, si dhe të vënë në pah çështjet kulturore që rrethojnë lirinë e trupave të grave, transmeton “Mirror”.

“Ne besojmë se kjo është diçka që do të marrë pak kohë. Kjo është diçka kulturore, do të marrë pak kohë për të ndryshuar, por nuk ia vlen që ne të rrimë duke mos bërë asgjë”, tha Nogueira për Reuters.

Aktivistët festuan mbështetjen në rritje për këtë lëvizje, me një numër të burrave dhe grave që morën pjesë.

“Kjo është një hapësirë për të gjithë për ta ndarë, për të qenë i lumtur”, tha e zhveshura Barbara Calmo.

Në Brazil ka një ligj që e ndalon shëtitjen në plazh pa rroba, ndërsa në vende të tjera shumë njerëz janë të lirë që t’i heqin rrobat e tyre plotësisht” vazhdoi Calmo.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here