Prokuroria: I arrestuari për spiunazh nuk ka pasur qasje në informatat “topsekret” të AKI-së

0

 Prokuroria Themelore në Prishtinë përmes një reagimi ndaj raportimeve të disa medieve për “Skandal spiunazhi-me dokument të falsifikuar siguron qasje në dokumente topsekrete”, thekson:

Prokuroria Themelore e Prishtinës, njofton opinionin se personi tani më i arrestuar me inicialet E.J. nuk ka pasur qasje në dokumente apo informata topsekrete, të cilat janë pronë e Agjencisë Kosovare të Inteligjencës (AKI), por dyshohet se i njëjti duke e përdorur një dokument – vendim të falsifikuar, i përpiluar më datë 19.02.2018, kinse i lëshuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës, me të cilin ka tentuar të abuzoj në forma të ndryshme dhe për qëllime të ndryshme, për të cilat tashmë kanë filluar hetimet nga prokurori kompetent i Prokurorisë Themelore të Prishtinës. Për këtë çështje Prokuroria Themelore në Prishtinë, ka marrë aktvendim për fillimin e hetimeve me datë 12.12.2018.

Prokuroria thekson se gjatë zhvillimit të hetimeve do të merren informacione dhe prova të cilat do të vërtetojnë se i njëjti e ka përdorur këtë vendim, apo vetëm ka tentuar ta përdorë.

Andaj, Prokuroria Themelore e Prishtinës, ka bërë kërkesës për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të dyshuarit E.J., si dhe, Gjykata Themelore e Prishtinës e ka aprovuar kërkesën dhe ia ka caktuar masën e paraburgimit prej 30 ditësh, thuhet në njoftimin e Zyrës për Komunikim Publik në Zyrën e Kryeprokurorit të Shtetit..

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here