Poezia e Donika Dabishevcit flet italisht

0

Revista ndërkombëtare italiane online «L’Ombra delle Parole» ka botuar sot një cikël të zgjedhur të poezive të poetes nga Prishtina, Donika Dabishevci, që janë shkëputur nga libri i saj dygjuhësh me poezi : Robnesha jote/ La tua robinja, që do të botohet në pranverë të këtij viti në Romë nga botuesi italian Edizioni Ensemble. Përzgjedhjen e poezive, përkthimin dhe parathënien e ka bërë poeti i njohur shqiptar në Itali, Gëzim Hajdari.

Linku i revistës:

Donika Dabishevci (1980) Il dissidio cosmico tra eros e thanatos (Amore e Morte) Introduzione e traduzione di Gëzim Hajdari – L’amore in Albania al tempo della stagnazione – la poesia femminile albanese

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here