Përse Frytnimi artificial (IVF) nuk funksionon gjithmonë?

0

Studimi i madh i ri tregon përse Frytnimi artificial (IVF) nuk funksionon gjithmonë. Për çiftet që kanë probleme konceptues, në frytnim artificial (IVF), mund të jetë një proces i kushtueshëm dhe i komplikuar – dhe një që nuk është e garantuar të funksionojë. Por një studim i ri mund të ketë gjuajtur poshtë pse procesi funsionon vetëm rreth një të katërtën e kohës.                                                                        Në një studim të ri, të publikuar në Journal of Cell Science, hulumtuesit në Universitetin e Mançesterit u fokusuan në një aspekt të IVF që shpesh nuk arrin – duke ngulitur një vezë të fekonduar në murin e mitrës. Shumica e embrioneve humbën gjatë kësaj faze.

Shkencëtarët vënë re se gratë që përpiqen dhe dështojnë herë të shumta të mbarësojnë një embrion IVF kanë tipare molekulare të përbashkëta. Këto gra kanë tendencë të kenë nivele të ndryshme të microRNA në endometriumin e tyre, membranën mukozë të murit të mitrës ku implantohet embrioni. Puhia.com: Studiuesit gjetën se, kjo molekulë microRNA, pengon një protein të rëndësishme të quajtur IGF1R, nga rritja gjatë dritares katër-ditore një embrion mund të rrinë në mitër. Pa këtë protein, trajtim IVF ka më pak gjasa të funksonojë.

Edhe pse shkenca është ende në fazat jashtëzakonisht të hershme, studiuesit thonë se kjo mund të jetë një përparim i madh në botë ende-të errët të shkencës së fertilitetit. Nëse një medikament mund të jetë krijuar për të penguar molekulën microRNA, embrionet mund të implantohen më lehtë në mitër, duke ulur në mënyrë drastike normën e dështimit të trajtimeve IVF.

 

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here