Përfitimet shëndetësore nga masturbimi

0

Vetë-dashuria duket një fajësim i keq, por të qenit sexy me veten tuaj në të vërtetë është mirë për ju.

Këtu, seksolog’ja e njohur klinike Dr Tanginika Cuascud ndan arsyet për të lënë të rrjedhë dhe t’ju përqafojë dëshira juaj e brendshme:

Kjo ndihmon ta duani veten më tepër. Njohja e trupit tuaj mund të jetë tepër e fuqizuar – dhe më shumë të akorduar në mendjen tuaj dhe trupin, ju do të jeni më të lumtur në marrëdhëniet tuaja. Dr. Cuascud sugjeron se ju së pari të merrni një pasqyrë dhe të përpiqeni duke kërkuar në organet gjenitale tuaja. Nëse ju jeni e trembur, të filloni në mënyrë të ngadaltë, josexuale dhe të punoni në rrugën tuaj deri sa të bëheni më të rehatshme.

Mund ta bëjë seksin me të tjerët më të mirë. Disa njerëz mendojnë se gratë që përdorin vibratorë apo lodra të tjera do të kenë një kohë të vështirë ta përjetojnë orgazmën me dikë tjetër, por ekspertët thonë se masturbimi është një nga mënyrat më të mira për të kuptuar se çfarë ju pëlqen në shtrat, dhe më pas, si ta udhëzoni partnerët tuaj seksual.

Është i mirë për vaginën tuaj. Ndërsa shumë gra tashmë e dinë të mirat e Kegels, disa nuk e dinë se ato mund të kenë përfitime të ngjashme nga masturbimi. Orgazma ju ndihmon të mbani katin e legenit tuaj të fortë dhe të shëndetshme, të cilat mund të parandalojnë mosmbajtjeje urinar dhe për të promovuar shëndetin tuaj të përgjithshëm seksual. Kontraktuese muskujt tuaj mund të ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjeve gjatë periudhës tuaj.

 

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here