Para 46 vjetësh Hondurasi me Salvadorin nisën luftën për futboll VIDEO

0

Më 14 korrik të vitit 1969 nuk mund të besohet se çfarë ndodhi. Nisi lufta mes Hondurasit dhe Salvadorit. E tëra nga një lojë futbolli. Hondurasi humb një ndeshje me Salvadorin. Si pasojë, trazira shpërthen në Honduras kundër punëtorëve migrantë salvadorianë.

Mund të duket e pabesueshme, por sporti shpesh ndezë urrjetjet e fjetura të popujve dhe i sjellë ata në sipërfaqe që të konfrontohen. Hiç më larg se vitin e kaluar një situatë me elemente thuajse të ngjashme ishte edhe ajo e Serbisë me Shqipërinë, por e cila për fat të mirë u menaxhua si duhet.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here