OVL e UÇK-së për të vrarët në Kumanovë: Djemtë u flijuan për lirinë e vendi

0

Ceremonia e nderimit të 10 të vrarëve në Kumanovë nisi më një minutë heshtje për ata të cilët po cilësohen si dëshmorë të kombit dhe te flijuar për kombin.

Xhavit Jashari nga OVL UÇK tha së 10 të vrarët prej sot do të mungojnë vetëm fizikisht, por ata do të jenë gjithmonë si ata djem që u flijuan për lirinë ë vendit.

“Nga sot ju u bëtë pjesë ë lirisë sonë dhe përjetësisë tonë”, tha Jashari në cermoninë që po mbahet në sallën sportive “1 Tetori”.

Ai tutje tha së dhembjen që përjetuam për humbjen ë këtyre djemve do ta arsyetojmë vetëm më lirinë ë popullit tonë kudo që janë, shkruan Express.

“Lakmitë ë jetës dhe politikës bënë që idealët të harrohen. Por rënia juaj tregoj dëshmoj të kundërtën. Kur liria e atdheut ë kërkoj jetën tuaj ju ë dhatë atë”, tha tutje udhëheqësi i OVL UÇK.

Po ashtu, ai shtoj se pa bashkimin e trojeve shqiptare e drejta e shqiptareve nuk plotësohet.

“Pushka jujaj kudo qe krisi është pushkë për lirin e atdheut”, shtoj Jashari.

Xhafer Zymberi, Mirsad Ndrecaj, Valon Kabashi, Turgaj Gashi, Samid Kastrioti, Hysen Rushiti, Fatlum Vishesella dhe Arben Rexhaj do të varrosen sot në varrezat e dëshmorëve në Prishtinë. Ata do të nderohen nga persona me uniformë të UÇK’së

Varrimi në varrezat e dëshmoreve në Velani bëhet sipas kërkesës të OVL -UÇK dhe familjeve të këtyre të vrarëve.

Vetëm Beg Rizaj është varrosur në Kompleksin Memorial në Deçan. Kjo pasi familjarët kishin kërkuar që ai të prehet atje, pranë bashkëluftetarëve të tij të vrarë në luftën e Kosovës.

 

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here