“Novosti”: Një anije plotë armë për Ushtrinë e Kosovës po e dërgon CIA

0

Një anije përplotë me armë më të fundit, me qëllim pajisjen e Ushtrisë së Kosovës është në rrugën e saj përtej Atlantikut për në portin e Durrësit, në Shqipëri, shkruani “Vecernje Novosti” i Beogradit.
Sipas gazetës, mallrat e rrezikshme do të merren në bazën e forcave të sigurisë të Kosovës. Siç thotë më tej, “Novosti”, duke iu referuar të dhënave të “siguruara” nga shërbimet serbe të sigurisë, “marrëveshja konspirative është pjesë e skenarit të Prishtinës për të marrë kontrollin e pjesës veriore të provincës.”

Përveç kësaj, “Novosti”  thekson, se operativët serbë kanë siguruar informacione se shërbimi sekret i Kosovës në pjesën jugore të Mitrovicës ka shpërndarë pushkë automatike për disa nga punonjësit e mëparshëm dhe të tanishëm, si dhe të tjerë nga “institucionet shtetërore”, të cilët edhe janë të trajnuar për përdorimin e tyre.

“Kjo lojë ferri që prapa perdeve e ka Amerikën përshtatet me planet e autoriteteve të Prishtinës që ka për qëllim që me 14 dhjetor, në kundërshtim me të gjitha marrëveshjet, të krijojë Ushtri të Kosovës”, thotë gazeta.

Thuhet gjithashtu se ideja për vendosjen e taksave shtesë për mallrat nga Serbia qendrore, erdhi nga Uashingtoni. “Ata janë mbi Thaçin dhe ministrin e tij Endrit Shala që në qeverinë e Kosovës, propozoi futjen e taksës, në mënyrë që të nxisin Haradinajn të marrë masa më radikale”, ka thënë një burim për gazetën e Beogradit.

Siç “shpjegoi” ai, kjo duhet të provokojë reagimin e Beogradit dhe të çojë në një konflikt të kufizuar në veri të Kosovës.

“Prandaj Prishtina kërkon të përforcojë praninë e KFOR-it në veri dhe për të mbyllur hermetikisht kufirin me Serbinë qendrore, gjoja për të parandaluar kontrabandën e mallrave”, ka thënë burimi anonim.

“Novosti”, ka shtuar se Prishtina ka për qëllim që në rast të një përkeqësimi të gjendjes së sigurisë për shkak të rezistencës së serbëve, të bëjë një bllokadë të plotë të veriut të Kosovës dhe me ndihmën e KFOR-it të mbyllë vendkalimet administrative të Bërnjakut dhe Jarinjës.

Përveç kësaj, gazeta pohon gjithashtu se kërkohet nga KFOR-i,që  në rast se Beogradi ndalon furnizimin me ujë nga Gazivoda si një kundërmasë, të merr në dorë këtë liqen strategjikisht të rëndësishëm në emër të tij.

“Kjo do të arrinte qëllimin – kontroll mbi tërë territorin e Kosovës”, përfundon “Novosti”./Portali Online/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here