Norvegjia përgatitë rekordin e saj : tunelin e parë për kalimin e anijeve

0

Pas gati dy dekada diskutimesh, tani Qeveria ka dhënë dritën e gjelbërtë për projektin e një tuneli detarë i cili do të quhet “STAD skipstunnel” i cili do të jetë i gjatë 1,7 km, dhe i gjerë 26,5 metra,ndërsa lartësia e tij do te jetë 37 metra. Lartësia e pazakontë e tunelit është e nevojshme për shkak se këtu, llogaritet të kalojnë anije të ndryshme të ngarkuara me gjëra të ndryshme dhe besohet se kjo lartësi është lartësia e duhur . Javën e kaluar, Departamenti i Transportit në Oslo ka urdhëruar që agjencia norvegjeze përgjegjëse për infrastrukturën e transportit të ujit përgjatë bregdetit të Kystverket, të hartojë një draft paraprak. Kjo do të dërgohet për miratim në parlament, shpjegoi ministri Ketil Solvik-Olsen. Ky tunel uroj do të lehtësojë udhëtimet e shumë anijeve afariste dhe anijeve tregtare dhe do dhuroj një siguri të plot. Kanali i ujit do të jetë 12 metra i thellë, dhe është i mjaftueshëm për të lejuar kalimin e ngarkesave të mëdha, anijet turistike dhe madje edhe anijet më të mëdha të kompanisë të anijeve Hurtigruten, MS Midnatsol, shtëpi në mbi një mijë pasagjerë. Tuneli është pjesë e Planit Kombëtar të Transportit të Norvegjisë 2014-2023. Per këtë projekt duhet punuar 4 vite ndërsa kostoja e projektit llogaritet në rreth 115 milionë euro.tuneli 2

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here