Një 30 janar i mirë dhe një 30 janar i keq, për Mahatma Gandin

0

Më 30 janar 1908 Mahatma Gandi lirohet nga burgu në Afrikën e Jugut (në atë kohë koloni britanike). Ai ishte dënuar me 2 muaj burgim për mosbindje civile. Po më 30 janar, 40 vjet më vonë, Gandi, udhëheqësi politik dhe shpirtëror indian, do të vritej në Nju Delhi nga një ekstremist hindu.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here