Ngordhi kali më i vjetër në botë

0

Në janar të këtij viti kali festoi ditëlindjen e 50-të. Ndërsa dje, kafsha që besohet se ishte më i vjetri në botë ka ngordhur. Orchid, ndërroi jetë në moshën 50-vjeçare në Remus Horse Sanctuary, në Essex.

Themeluesi i ndërtesës, Sue Burton thotë se “Orchid ishte e bukur”. Më pas ai ka shtuar: “Ajo kaloi kohë të lumtura këtu, dhe dukej lehtë, sidomos me mikun e saj të ri Guinness, dhe kemi shumë kujtime dhe foto të bukura me të”. Orchid u dërgua në Remus Horse Sanctuary në qershor të 2014, në gjendje të rëndë.

Ndërkohë, rekordin e mëparshëm për kalin më të vjetër në botë e mbante një kalë i quajtur Shayne, dhe që ngordhi në moshën 51 vjeç.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here