Netanjahu: ISIS është në prag të dyerve tona

0

Tensionet veçse vijnë dhe rriten në kufirin izraelito-egjiptian, dhe kjo ndikon që shteti i Izraelit të rrisë masat e sigurisë në vijën kufitare.

Izraeli i ka shtuar masat e sigurisë në afërsi të vijës kufitare me Egjiptin, pasi që, këtë javë janë vrarë qinda egjiptian dhe dhjetra muxhahidin të IS, ku pati dhe popullatë civile që ishin vrarë nga ushtria e Muhamed el Sisit, transmetojnë mediat botërore.

Përgjegjësin për sulmet kundër ushtrisë egjiptiane, e morri grupi Ensar el Bejt, të cilët tashmë janë pjesë e IS-it në Egjipt dhe rajon., raportojnë mediat izraelite, duke alarmuar për gjendjen e tensionuar në afërsi të kufirit izraelit.

MPB-ja e Izraelit, menjëherë ka marrur vëndim që të mbyllen kufinjtë në Rripin e Gazës me Egjiptin, duke potencuar se janë të brengosur për ngjarjet që janë duke ndodhur në afërsi të shtetit hebrej, dhe se ato mund të eskalojnë dhe në territoret e tyre./ilirida.net

sinai-800x420

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here