“Nëse unë eci para, më ndiq, nëse qëndroj, më nxit, nëse tërhiqem më vrit”

0

Kaibiles janë forcat speciale të ushtrisë së Guatemalës. Motoja e tyre është: “Nëse unë eci para, më ndiq, nëse qëndroj, më nxit, nëse tërhiqem më vrit”. Reparti është themeluar në vitin 1970 dhe janë forcat speciale më të mira në botë për luftën në xhungël. Emri i repartit vjen nga një personazh historik që është vrarë nga spanjollët gjatë viteve 1500. Kaibiles janë të njohur për stërvitjen e tyre të ashpër. Vetëm 10 veta në vit pranohen në këtë repart pas shumë stërvitjesh. Ata janë mësuar të flenë vetëm 3 orë në 24 orë dhe të janë çdo gjë të gjallë për të mbijetuar.

ushtaret1

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here