Në Slloveni dënohet 400 euro për ngrënien e burekut pa maskë, burektorja: “Ne do të paguajmë gjobën”

0

Një burektore në Ljubljanë të Sllovenisë premtoi të mbulonte koston e gjobës për një person që dërgonte ushqimin, i cili u gjobit sepse ai hëngri në një vend publik gjatë epidemisë. Kjo nëse provohet se ai hëngri burekun e tyre të njohur me djathë.

“Ne jemi duke kërkuar një njeri të famshëm për shpërndarjen e ushqimit i cili pagoi një gjobë për konsumimin e ushqimit në shkallët përpara Kishës Françeskane në Lubjanë javën e kaluar. Ne synojmë ta pyesim atë se ku e bleu burekun. Nëse e bleu nga ne, ne do ta ndihmojmë atë të paguajë gjobën,” njoftoi burektorja, “Olimpija”në Facebook.

Rasti i një personi anonim për shpërndarjen e ushqimit i cili u gjobit me 400 euro sepse u ul dhe hoqi maskën gjatë një “bllokimi” në qendër të Lubjanës gjatë një pauze për të konsumuar shpejt vaktin e mëngjesit, u rrit në një ngjarje shoqërore, por edhe një teatër i vërtetë politik. Skena u bë virale në rrjetet sociale.

Kjo çështje u diskutua gjithashtu në parlament.

Opozita e mori çështjen si një ilustrim të pretendimit se disa masa të marra kundër koronavirusit ishin absurde dhe të tepërta, dhe policia pretendon se dënimi ishte i justifikuar ligjërisht sepse shkelësi nuk kishte vendosur maskë në një hapësirë ​​publike, siç ishte përshkruar.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here